maandag, 6. oktober 2008 - 21:13

Herfstactiviteiten bij het Boomkroonpad

Drouwen

De herfstvakantie staat weer voor de deur, reden voor Staatsbosbeheer om voor jong en oud allerlei activiteiten bij het Boomkroonpad te organiseren!

Het is weer herfst en dat betekent dat er overal paddenstoelen zijn te bewonderen. Een deskundige gids neemt u mee op pad en laat u kennis maken met allerlei soorten en maten en kleuren. Tip: neem een spiegeltje en camera mee! S.v.p. vooraf aanmelden.
Data: 14, 16, 21 en 23 oktober om 14.00 uur. Kosten: volwassenen € 2,50 en kinderen € 1,00.

De houtzaagkunstenaars van Staatsbosbeheer tonen hun kunsten. Zij maken met een motorzaag allerlei beelden van boomstammen. Indrukwekkend om te zien! De beelden kunnen worden aangeschaft; ook speciale wensen kunt u aangegeven.
Data: 14, 16, 21, en 23 oktober doorlopend van 11.00 uur tot 16.00 uur. Vrije toegang.

Tijdens het theaterstuk “Laat Maar Waaien� beleven de bosvrienden Groensproet en Blad samen met een aantal dieren uit het bos, zoals Sam de Spin, Meneer Egel en Eef de Eekhoorn een vrolijk avontuur. De kinderen nemen actief deel aan het avontuur van de bosfiguren. Na de voorstelling kunnen de kinderen een spannende herfstspeurtocht door het bos maken. De voorstelling is voor kinderen van 4 t/m 8 jaar. S.v.p. vooraf aanmelden.
Data: woensdag 15 en 22 oktober. Start voorstelling: 14.00 en 15.00 uur. Kosten: € 2,50 per kind.

Ervaren ruiters kunnen met eigen paard samen met de boswachter een tocht maken door boswachterij Gieten-Borger. Dit schitterende natuurgebied heeft vele kilometers ruiterpad die langs prachtige en stille plekjes voeren. Onderweg wordt voor een eenvoudige lunch in het veld gezorgd. Startpunt is ’t Nije Hemelriek in Gasselte. S.v.p. vooraf aanmelden. Groepsgrootte: max. 10 personen.
Data: zaterdag 18 en zondag 19 oktober om 11.00 uur. Kosten € 15,00 per persoon, inclusief lunch.

Elke derde zondag van de maand is er een spectaculaire roofvogeldemonstratie bij het Boomkroonpad.
Datum: zondag 21 oktober om 14.00 en 15.30 uur. Vrije toegang.

Tijdens de Nacht van de Nacht kunt u boswachterij Gieten-Borger in het donker beleven! U kunt genieten van de nachtelijke geluiden en zult u alle zintuigen moeten inzetten om in de nacht uw weg te kunnen vinden. Deze spannende beleving is voor jong en oud! S.v.p. vooraf aanmelden.
Datum: zaterdag 25 oktober vanaf 19.30 uur. Deelname gratis!

Alle activiteiten (m.u.z. excursie te paard) vinden plaats bij het Boomkroonpad, Steenhopenweg 4, 9533 PN in Drouwen. Voor opgave kunt u contact opnemen met de balie van het Boomkroonpad,
tel. 0592-377305 of info@hetboomkroonpad.nl.
Provincie:
Tag(s):