dinsdag, 1. januari 2008 - 21:27

Herinneringscentrum Kamp Westerbork staat stil bij Holocaust Memorial Day

Westerbork

Op zaterdagavond 26 januari 2008 om 19.00 uur vindt op het historische terrein van kamp Westerbork een unieke avond plaats: Verhalen van Westerbork. De zeggingskracht van deze historische plek wordt versterkt door proza en poëzie, voorgedragen door overlevenden en nabestaanden, dichters en auteurs, zangers, songwriters en acteurs.

Door het Herinneringscentrum Kamp Westerbork zal op een bijzondere wijze worden stil gestaan bij Holocaust Memorial Day. Deze internationale herdenkingsdag staat voor de moord op zes miljoen joden. Van hen werden 102.000 uit Westerbork weggevoerd, evenals meer dan 200 Sinti en Roma. Zij werden omgebracht in kampen als Auschwitz, Sobibor, Theresienstadt en Bergen Belsen.

Tijdens Verhalen van Westerbork wordt op het terrein van kamp Westerbork het verhaal verteld van de mensen die vanaf deze plek werden gedeporteerd en vermoord. Maar ook van de 5.000 weggevoerden die uit de kampen terugkeerden en van hen die dankzij onderduik overleefden.

De Verhalen van Westerbork op het terrein van kamp Westerbork is voor iedereen gratis toegankelijk en vindt plaats in een verwarmde ruimte.
Provincie:
Tag(s):