vrijdag, 11. april 2008 - 13:56

Herkomst vrachtwagen gouden stenen ontdekt

Tilburg

Het Brabants Dagblad denkt te weten waar de vrachtwagen vandaan komt die de loodzware mysterieuze gouden stenen heeft vervoert en geplaatst. Zekerheid over wie er nu precies achter de actie zit is er echter nog steeds niet.

De krant is sinds het begin al bezig om uit te puzzelen waar de gouden stenen met inscripties vandaan komen en wat de achterliggende betekenis kan zijn. Met behulp van de DVD die bij de krant en Omroep Brabant werd afgeleverd heeft de redactie met wat technische hulpmiddelen kunnen achterhalen wat het kenteken van de vrachtwagen is.

Eveneens heeft de krant bij de gemeente gevraagd naar het kenteken dat vermoedelijk ook door de bewakingscamera's in de straten moet zijn vastgelegd, maar de gemeente doet er niet aan mee. Alleen als er een misdrijf in het geding is, maar daar is nu geen sprake van. Burgemeester Ruud Vreeman vindt de actie juist leuk.

Met het verkregen kenteken uit het filmpje heeft de krant kunnen achterhalen dat de wagen, een Mercedes uit 1995, in 2001 op naam is gezet. Bij de RDW is tegen betaling van leges en op schriftelijk verzoek mogelijk een naam te achterhalen.

De krant heeft uit tips kunnen achterhalen dat de eigenaar van het voertuig vermoedelijk gaat om een hoveniersbedrijf uit de Brabantse Kempen. Op de website van het bedrijf is de wagen te zien en als de krant op bezoek gaat staat de wagen te pronken op het terrein van het bedrijf.

Als de bedrijfsleider naar een en ander wordt gevraagd, tovert de man een grote glimlach op zijn gezicht en zet pretoogjes op alsof hij weet hoe laat het is. Maar hij ontkent... 'We weten van niks!' Geen commentaar. Hij is niet blij. "Het kán mijn wagen niet zijn!" En toch staat die wèl op het erf, aldus het Brabants Dagblad.

Update!!
Inmiddels is duidelijk dat het hoveniersbedrijf inderdaad de stenen plaatst. Waarom en van wie de opdracht komt wil het bedrijf niet kwijt. Wel zegt men met de actie opzich niets te maken te hebben, maar puur de stenen in opdracht neerlegd. Vanavond wordt de pers uitgenodigd namens de opdrachtgevers om de volgende plaatsing bij te wonen. Die staat voor komende nacht geplanned.

Te koop

De gouden steen die woensdag in Eindhoven werd gevonden bij een appartenmentencomplex aan de Floralaan Oost staat inmiddels te koop op de internetveilingsite Marktplaats. De bestuursleden van het appartementencomplex waar de steen op de grote trap is gelegd, hebben besloten om de steen te verkopen en de opbrengst te schenken aan een goed doel. Blijkbaar hebben ze geen zin om de actie even af te wachten...

De stenenleggers zullen dus niets van zijn gemaakte kosten terug zien. De marktplaatskoper zal de enorme steen zelf moeten komen ophalen, omdat volgens de advertentie bezorgen namelijk niet mogelijk is. De steen ligt op de elfde trede van de trap en is slechts met professionele apparatuur te vervoeren.
Provincie:
Tag(s):