dinsdag, 8. juli 2008 - 21:50

Herman Brusselmans en Joost Zwagerman op Literaire zomeravond

Assen

De Literaire zomeravond zou met Martin Bril en Herman Brusselmans twee grote schrijvers naar recreatiegebied Baggelhuizen halen. Wegens gezondheidsproblemen moet Martin Bril het helaas af laten weten, maar hij wordt vervangen door een schrijver van hetzelfde kaliber: Joost Zwagerman!

De vallende duisternis, het strand en het licht van fakkels zorgen op vrijdag 11 juli vanaf 20.00 uur voor de juiste sfeer op de Literaire Zomeravond. In recreatiegebied Baggelhuizen treden zo’n tien schrijvers en dichters op. Naast Brusselmans en Zwagerman zijn, Stadsdichter van Assen Egbert Hovenkamp II, zijn voorganger Erik Harteveld, Geert Loman, Jan Veenstra, Marga Kool en de veelbelovende jonge dichteres Anneke Claus aanwezig. Op het podium is ook nog het trio De Drie Boeddha’s te zien, bestaande uit Bart FM Droog, Wil Schmal en Diana Ozon. Zij combineren muziek met poëzie. NRC Handelsblad omschreef De Drie Boeddha’s als ‘een onconventionele synthese van rauwe realitypoëzie en jazzpunk.

De Literaire Zomeravond is de opvolger van het vorig jaar gehouden dichtersfestival tijdens de Nacht van de Nacht. De toegang is gratis en recreatiegebied Baggelhuizen is zowel met de fiets als auto toegankelijk.


Tussen 20.00 en 21.15 uur langs de waterkant: Egbert Hovenkamp II, Erik Harteveld, Anneke Claus, Marga Kool, Jan Veenstra, Geert Loman

Podium:
21.20 uur: Herman Brusselmans
22.00 uur: De Drie Boeddha’s
22.30 uur: Joost Zwagerman
23.00 uur: De Drie Boeddha’s
Provincie:
Tag(s):