vrijdag, 10. oktober 2008 - 11:32

'Het Beest' eyecatcher tijdens Megakermis Venlo

Venlo

Dit jaar vindt de MegaKermis van Venlo voor het eerst plaats op het kazerneterrein in Blerick, na twee succesvolle jaren op het Van Gasseltterrein. De kermis strijkt van vrijdag 17 oktober tot en met zondag 26 oktober neer op het voormalige kazerneterrein.

Volgens de gemeente Venlo wordt de MegaKermis 2008 een speltakel. De speciale locatie direct aan de Maas en tussen de monumentale panden van de voormalige Frederik Hendrik Kazerne zorgt voor een bijzondere sfeer. Attracties als de Wilde Maus, Cake Walk, het reuzenrad en de Grand Canyon familieachtbaan zorgen voor de nodige spanning. Met meer dan vijftig attracties is er voor ieder wat wils. Voor de allerkleinsten is er bijvoorbeeld een minizweefmolen en de Jungle Buggy. De grotere waaghalzen kunnen zich vermaken met de Speed Booster en de Free Style. Een primeur op de Venlose Kermis is Het Beest, een levensgrote dinosaurus van 45 meter lang, waarin de bezoeker de ingewanden van het beest kan bekijken. Deze attractie is nog niet eerder in Nederland te zien geweest.

Net als voorgaande jaren heeft de gemeente Venlo gezamenlijk met de Kermis Advies Groep (KAG) de organisatie van de MegaKermis Venlo voor haar rekening genomen. De KAG zorgt dit jaar weer voor een programma van muziekoptredens en straattheater, naast de vele attracties. Enkele highlights: Zondag 18 oktober staat in het teken van Santa Fe, een vereniging die de herinnering aan WOII in stand wil houden. Militairen en de kazerne zijn aan elkaar verbonden, op die dag zijn dan ook verschillende legervoertuigen uit WOII te bewonderen. Op woensdagmiddag is er een kindermiddag. Koning Koos, prinses Sassa en Toto, de hoofdrolspelers uit de populaire tv-serie ‘Het Zandkasteel’, brengen die middag om 16.00 uur een bezoek aan de kermis.

De MegaKermis wordt vrijdagmiddag 17 oktober om 15.30 uur door burgemeester Bruls geopend. Dezelfde avond zal er om 22.00 uur een spetterende vuurwerkshow te zien zijn aan de uiterwaard van de Maas aan de Venrayseweg.
Provincie:
Tag(s):