maandag, 26. mei 2008 - 20:52

Het begint met een paar woorden op papier…

Emmen

Een groep studenten van het Hondsrug College in Emmen is vorig jaar een muziekproject gestart. Het doel was om onze eigen nummers te schrijven en deze uiteindelijk ook op een cd te zetten. De aanstichter van het project is Jordy Richir, student aan het Deltion College in Zwolle. Hij volgt daar de opleiding ‘artiest’ en moest, om te slagen, een cd produceren met een aantal scholieren van een middelbare school.

Bijna iedere vrijdagmiddag zaten de muzikale leerlingen in het muzieklokaal van het Hondsrug College te schrijven en te repeteren, om uiteindelijk een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. De Hondsrug College leerlingen Annemarijn Maandag (17) zangeres en Richard Supheert (16) gitarist, werden beiden gevraagd om een nummer te schrijven voor het project. Annemarijn kwam met Just as it is Richard schreef Life of living.

De overige twee nummers zijn Strawberry Tea en een cover op het nummer History Maker van de band Delirious?!. Strawberry Tea is geschreven door Danny Heijnen (19) pianist, conservatorium, Marjolein Schipper (17) zangeres Drenthe College, Sharonne Hobers (18) zangeres) en Peter Wiegman (17) drummer, beiden van het Hondsrug College. Jordy Richir speelde mee als bassist.

“Het resultaat van dagenlang werk viel ons absoluut niet tegen�, zegt Richard Supheert. “Wat wil je ook, een presentatie in de schoolzaal van onze eigen school en een eigen cd met daarop het resultaat van ons ‘veelbelovende’ werk! Voor ons is dit een kleine droom. Een echte cd die verkocht gaat worden en waarop ook onze zelfgeschreven nummers staan.�

Richard Supheert heeft geen idee wat er nu verder staat te gebeuren. Hij wil verder in de muziek en laat het ook zeker niet bij dit ene nummer. “Het was een superervaring om als 16-jarige in een professionele studio je eigen nummer op te mogen nemen. Het begint met een paar woorden op papier... Als je dan ook nog geprezen wordt om je muziek op het moment dat de cd werkelijk uitkomt, geeft dit echt een kick.�
Provincie:
Tag(s):