dinsdag, 25. maart 2008 - 19:18

'Het gaat goed met weesjes Harry en Anna'

Oss

Een Schots Hooglanderkalf heeft een nieuw thuis gekregen op NME-Centrum en kinderboerderij ’De Elzenhoek’. Het verstoten kalfje is enkele weken geleden langs de kant van de weg gevonden en uiteindelijk naar ‘De Elzenhoek’ gebracht. Na een moeizame start gaat het nu goed met het dier, dat de naam ‘Harry’ gekregen heeft. En sinds dit weekend is Harry niet meer alleen. Hij heeft namelijk gezelschap gekregen van Anna, een Gallowaykalfje dat een paar dagen geleden wees werd.

Harry is afkomstig uit een begrazingsgebied van Stichting Taurus in de buurt van Tilburg. Hoogstwaarschijnlijk is het kalfje al na 1 dag door zijn moeder verstoten. Het verzwakte diertje is gevonden in een berm en vervolgens opgehaald door de dierenambulance. Via de boswachter van de gemeente Oss is het kalfje uiteindelijk op de kinderboerderij terecht gekomen.

Omdat Harry geen of weinig antistoffen via de moedermelk gekregen heeft, was hij erg verzwakt. Inmiddels is het kalfje er dankzij de juiste medicijnen en de goede zorgen van het ambulancepersoneel, de beheerder van de begrazingsgebieden van Stichting Taurus en de medewerkers van de kinderboerderij weer helemaal bovenop gekomen. Op dit moment is Harry nog een klein kalfje van 25 kg. Uiteindelijk zal hij uitgroeien tot een grote stier van 600 tot 800 kg.

Op 2e paasdag heeft Harry er een bijzonder vriendinnetje bij gekregen. Anna, ook afkomstig uit een begrazingsgebied van Taurus, is 3 weken oud en werd een aantal dagen geleden wees toen haar moeder stierf. Anna was dan ook het perfecte maatje voor Harry. Harry en Anna konden het meteen goed met elkaar vinden en genieten volop van elkaars gezelschap. Het is de bedoeling dat Harry en Anna samen op de kinderboerderij opgroeien en een vast plekje krijgen tussen de andere bewoners van de boerderij.
Provincie:
Tag(s):