dinsdag, 15. april 2008 - 22:53

Het geluk ligt niet voor het oprapen

Lelystad

Zaterdag 26 april om 20.15 uur staan Isa Hoes, Rick Engelkes en Renée Soutendijk samen op de bühne in het toneelstuk 'Volmaakt Geluk'.
Isa Hoes en Rick Engelkes stonden al vaker met elkaar op de planken, steeds in stukken die iets te zeggen hebben over deze tijd. In ‘Volmaakt geluk’, waarin ook vedette Renée Soutendijk meespeelt, is dat niet anders.

‘Volmaakt geluk’, geregisseerd door Peter de Baan, gaat over een echtpaar, Tim (Rick Engelkes) en Ellen (Renée Soutendijk) dat al bijna twintig jaar bij elkaar is. Ze hebben gekozen voor een leven met elkaar en met hun werk, kinderen passen daar niet in. Ze zijn allebei professionals en overtuigd van hun geluk. Hun leven is gebaseerd op rationele overwegingen.

Een vriendin, Mara (Isa Hoes) zit in de omgekeerde situatie. Ze wil graag een kind, nu het nog kan, maar in háár leven is geen plaats voor een man. Wanneer ze vraagt of Tim zaaddonor zou willen worden, gaan ze daar alle drie rationeel mee om. Aan zoiets moet je niet beginnen. Maar Tim en Mara beginnen er wél aan en krijgen een verhouding.

Tim wordt verliefd en Mara krijgt een kind. Plotseling worden ze alle drie geconfronteerd met de emotionele gevolgen van hun rationele keuzes. Ze komen erachter dat rationalisatie een manier is om de waarheid niet onder ogen te zien. Maar wanneer die waarheid uiteindelijk toch boven komt, lijkt alles een leugen.

Kaarten voor deze en andere voorstellingen in de Agora zijn te bestellen via de website www.agora-lelystad.nl of bij theaterkassa aan de Agorabaan 12 op maandag t/m zaterdag van 11.00 – 15.00 uur. Of maximaal een week van tevoren telefonisch te reserveren op 0320 – 239239 en te koop aan de zaal vanaf een uur voor aanvang.
Provincie:
Tag(s):