donderdag, 10. april 2008 - 12:33

"Het moet blijven kloppen bij deze fusie"

"De processen binnen deze fusie moeten blijven kloppen. Medewerkers mogen hier gewoon niet onevenredig worden gedupeerd." Zo reageert bestuurder Leo Bons van CNV Zuivel op de berichten dat bij de fusie tussen Campina en Friesland Foods circa 500 banen op het spel staan. Bons vertrouwt er wel op in goede harmonie met de onderneming spelregels op te kunnen stellen.

"Natuurlijk houden we als vakbond de vinger aan de pols bij deze fusie. Want het aantal van 500 overtollige banen is niet gering. Ook meer dan we aanvankelijk konden verwachten", schetst Bons. "Maar als bond staan we positief tegenover deze fusie. De nieuwe onderneming blijft een speler van formaat op Europees en wereldniveau. Dat biedt ook gezonde uitzichten op een houdbare toekomst, om in zuiveltermen te blijven."

Volgens Bons kan het gunstig zijn dat de zuivelonderneming de fusie in twee jaar wil doorvoeren. "Dat biedt kans op natuurlijk verloop waardoor er ruimte ontstaat voor mensen die nu nog op de lijst van vertrekkers staan. Niettemin is er op deze schaal altijd een groep mensen die met lege handen achterblijft. Voor die mensen moet een goed sociaal plan worden opgesteld. Campina/Friesland Foods zegt daaraan te willen mee werken. Wij zullen het concern aan die afspraak houden."
Provincie:
Tag(s):