zondag, 9. maart 2008 - 16:51

Het Nijmeegs Boekenfeest komt er aan!

Nijmegen

De datum is geprikt, fantastische schrijvers zijn geboekt - van sprankelfrisse nieuwe talenten tot gepolijste, ervaren routiniers - het programma is rond en de kaartverkoop is gestart. Het thema van de Nationale Boekenweek is dit jaar Van oude menschen… de derde leeftijd en de letteren.

Dit thema van de ‘zilveren leeftijd’ inspireerde de organisatie van het Nijmeegs Boekenfeest tot een programma voor jong en oud, vol schrijvers, dichters, deejays en muzikanten.

Zaterdag 15 maart gaat literaire allesweter Pieter Steinz in gesprek met J. Bernlef, schrijver van het Boekenweekgeschenk en met Renate Dorrestein, schrijver van het Boekenweekessay. De nestor van de Nederlandse literatuur Louis Th. Lehmann staat op het podium met de jongste blom van de Nederlandstalige popmuziek, Roos Rebergen.

De jonge goden Tommy Wieringa en Ilja Leonard Pfeijffer lezen voor. De Memphis Maniacs brengen Elvis tot leven. Vader Jan en dochter Sanne Terlouw vertellen over hun gezamenlijke boek. En filosoof Bas Haring legt het nog eens uit.

Het Nijmeegs Boekenfeest 2008 is voor de piepjongeren, de oudere jongeren en de jongeren van geest.
Provincie:
Tag(s):