woensdag, 20. februari 2008 - 21:03

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland reikt jaarlijkse Lelyprijs uit

Lelystad

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland reikt op 20 maart a.s. de jaarlijkse Lelyprijs uit.
Voor deze prijs komen in aanmerking personen of organisaties die zich bijzonder onderscheiden op het gebied van de cultuur/natuur in Flevoland.

Voor 2008 gaat de Lelyprijs naar de Stichting Culturele Activiteiten Bibliotheek te Urk (S.C.A.B.). Deze stichting stimuleert de belangstelling voor kunst en cultuur, d.m.v. het organiseren van activiteiten (o.a. exposities, concerten, lezingen, cursussen), verzorgt publiciteit en informatie, en stelt middelen en kennis beschikbaar aan belangstellenden, verenigingen en (overheids)instanties.

De Lelyprijs, een kunstwerk ontworpen door de Lelystadse kunstenaar Jeroen Stok geeft de inzet van maar ook de waardering voor de prijswinnaars vorm.
De prijs gaat vergezeld van een geldbedrag van € 2.500,-, in overleg met het bestuur van het PBC Flevoland, te besteden binnen het werkveld van de prijswinnaar.

Voorafgaand aan deze prijsuitreiking vergadert het bestuur over de ingediende subsidieaanvragen voor cultuur en natuurprojecten in Flevoland. Deze aanvragen kunnen tot 2 maart ingediend worden. Meer informatie (en een aanvraagformulier) is verkrijgbaar op www.cultuurfonds.nl of bij PBC Flevoland, tel. 0320-265285 of via de mail: fl@cultuurfonds.nl.
Provincie:
Tag(s):