woensdag, 6. februari 2008 - 13:33

Het Strijkijzer wint gouden Emporis Skyscraper Award 2007

Den Haag

Het Strijkijzer heeft de gouden Emporis Skyscraper Award 2007 gewonnen als 'beste wolkenkrabber op het gebied van design en functionaliteit'. Deze belangrijke internationale prijs wordt jaarlijks uitgereikt door Emporis. Het Strijkijzer is de eerste Nederlandse winnaar van de prestigieuze prijs en laat daarmee de concurrenten als de Newton Suits in Singapore (zilveren award) en de Ontario Tower in Londen (bronzen award) achter zich.

De Emporis Skyscraper Award is een architectonische erkenning voor wolkenkrabbers die in het jaar van de prijsuitreiking zijn opgeleverd. Eerdere prijswinnaars zijn de 30 St. Mary Axe in Londen, Taipei 101 in Taipei, de Turning Torso in Malmö en de Hearst Tower in New York. Om in de prijzen te kunnen vallen, moeten de genomineerde gebouwen tenminste 100 meter hoog zijn. Het Strijkijzer aan het Rijswijkseplein in Den Haag voldoet met z'n ruim 130 meter ruim aan deze eis. Later dit jaar wordt de award officieel overhandigd.

Het Strijkijzer telt 351 huurwoningen met een oppervlakte tussen de 36m2 en 144 m2, waarvan 51 luxe appartementen. De onderste verdiepingen zijn onder andere bestemd voor een Grand Café, een wasserette met strijkservice voor bewoners en werkruimtes. Op de 41ste etage komt een panoramaterras, dat te bereiken is met een glazen panoramalift. Het terras biedt een prachtig uitzicht over Den Haag en wijde omgeving. Het gebouw heeft vijf liften, een aantal serres waarvan één met fitnessruimte, een grote fietsenstalling met bandenplakservice en is voorzien van de laatste technologische snufjes.
Categorie:
Tag(s):