donderdag, 9. oktober 2008 - 18:15

Heuvelland maakt zich op voor weg-werkzaamheden

Vaals

Met het onthullen van een vlag en een noodstopdemonstratie is vandaag het provinciaal wegenproject Heuvelland: beter op weg! van start gegaan. Het project behelst acht omvangrijke werken op provinciale wegen in het Heuvelland. Het doel is het verbeteren van de verkeersveiligheid, doorstroming en leefbaarheid.

De aftrap van het project vond plaats op de eerste locatie die momenteel op de schop wordt genomen: Mamelis. De wegwerkzaamheden in het Heuvelland leiden onvermijdelijk tot vertragingen en overlast voor de weggebruiker en de aanwonenden. Na afronding van de reconstructieve ingrepen is echter op veel plaatsen de verkeerveiligheid, doorstroming en leefbaarheid verbeterd.

Om de weggebruiker ondertussen zo goed en volledig mogelijk te informeren, heeft de Provincie een website geopend: www.heuvellandbeteropweg.nl. Hier wordt duidelijkheid gegeven over het wat, waar, waarom en hoe, en over de bereikbaarheid, omleidingen en wegafsluitingen. Via de site kunnen weggebruikers zich abonneren op de nieuwsbrief die hen op de hoogte houdt van de laatste ontwikkelingen. De nieuwsbrief wordt in papieren vorm beschikbaar gesteld via o.a. bibliotheken en gemeentehuizen.

De Provincie heeft er bewust voor gekozen scholieren bij de reconstructies te betrekken. Zij vindt het van groot belang de kinderen er van te doordringen dat de weginrichting verandert en dat dit ander verkeersgedrag vereist. In overleg met de school komen er mogelijk praktijklessen. De noodstopdemonstratie, waarmee de aftrap van Heuvelland: beter op weg! werd afgesloten, toonde de scholieren in ieder geval alvast dat de remweg van een auto langer is dan je verwacht.
Provincie:
Tag(s):