zaterdag, 9. februari 2008 - 10:57

History's Next Top Model is....

Breda

Met de verkiezing van History's Next Top Model is vrijdag de historische attractie 'Oh wat ben je mooi!' gestart. Mode-expert Fiona Hering liet het publiek in levende lijve kennismaken met stijliconen uit verschillende tijden. Het publiek kon stemmen op Marilyn Monroe, Madame de Pompadour, Farah Fawcett, Mata Hari en Queen Elizabeth. De show zal de komende drie jaar door diverse winkelcentra in Nederland reizen.

Schoonheidsidealen beheersen de media en daarmee het dagelijks leven van miljoenen mensen. In de reizende attractie 'Oh wat ben je mooi!' laat Anno, promotiebureau voor Nederlandse geschiedenis, zien hoe radicaal onze schoonheidsidealen de afgelopen eeuwen zijn veranderd. Lange tijd poederde fashionista’s hun gezichten spierwit, totdat Coco Chanel in de jaren twintig gebruind van vakantie terugkeerde
en daarmee de trend van de mooie gebruinde teint startte. Ook laat het de relativiteit zien van schoonheid. In vijf paviljoens worden schoonheidsidealen van de afgelopen eeuwen onder de loep genomen.

Het Bredase publiek verkoos Marilyn Monroe met een ruime voorsprong boven haar tegenstandsters.
Categorie:
Tag(s):