donderdag, 16. oktober 2008 - 20:48

Hoe bang is Lange Frans ?

Amsterdam

De koelbloedigheid van de Veronica-gezichten Lange Frans, Suzanne de Jong en Lauren Verster wordt in het nieuwe populairwetenschappelijk programma Fobiac op de proef gesteld. In acht afleveringen gaan ze de confrontatie aan met acht universele angsten. De presentatoren maken reportages in binnen- en buitenland, waarin ze veel van zichzelf laten zien; hun harde, maar ook hun kwetsbare kant. Hoe sterk staan ze in hun schoenen wanneer ze zich in een vuurzee, op grote hoogte of helemaal alleen ’s nachts in een beruchte graftombe bevinden? Wat is hun fysieke gesteldheid en waar liggen hun grenzen?

In elke aflevering van het populairwetenschappelijke Fobiac staat een andere bekende angst centraal. Frans, Suzanne en Lauren moeten ieder op een andere manier met deze angst om zien te gaan. Zo komen angst voor water, vuur, dieren en de dood aan bod. Maar ook hoogtevrees, sociale- en medische angsten passeren de revue. De hoogtevrees van Suzanne komt tot uiting als zij in een 125 meter hoge windturbine klimt, Lauren test haar angst voor water door zich geboeid in een watertank op te laten sluiten en Frans blijkt enorm bang te zijn voor de dood tijdens een zoektocht naar geesten in Schotland.

Daarnaast leert Suzanne haar angst voor vuur te bedwingen als ze kunstmatige bliksemschichten van honderdduizend volt op zich laat afvuren in Australië, gaat Lauren voor een item over sociale angsten op bezoek bij de Ku Klux Klan in Amerika en laat Frans zich in het kader van angst voor dieren aanvallen door levensgevaarlijke honden. Dit en nog veel meer levert spannende beelden op die ondersteund worden door extra informatie en wetenswaardigheden over de verschillende angsten in kwestie.

Fobiac is vanaf vrijdag 7 november om 22.25 uur te zien bij Veronica.
Categorie:
Tag(s):