maandag, 8. december 2008 - 11:45

Hoe verkeersveilig rij jij?

Regio

Politie Drenthe controleert op de meest verkeersonveilige weggedeelten met als doel minder verkeersslachtoffers en meer verkeersveiligheid. Iedereen die een voet buiten de deur zet, is een verkeersdeelnemer. Verkeershandhaving is een belangrijk onderdeel van het werk van de politie en de afgelopen week zijn twee controles aangekondigd met het volgende resultaat.

Op dinsdag 2 december is een algemene verkeerscontrole gehouden op de N375 (Pesse – Meppel). Tussen 14.00 en 16.30 uur heeft de politie 17 blaasproeven afgenomen. De bestuurders hadden geen van allen te veel gedronken. Vijf bestuurders moesten door de politie op hun gedrag worden aangesproken en kregen allen een bekeuring. Twee bestuurders droegen geen gordel, met de lasergun zijn twee bestuurders betrapt op snelheidsovertredingen en ook was er een automobilist aan het bellen en rijden tegelijk.

Op zaterdag 06 december is in Hoogeveen op de Mr Cramerweg ter hoogte van de voetbalvelden gecontroleerd (alleen de bestuurders die in de richting van het centrum reden). In 2,5 uur reden er 956 bestuurders langs de controlepost. 130 daarvan reden harder dan is toegestaan. De hoogste gemeten snelheid 96 km/uur. Ook is er gecontroleerd op de Zuidwoldigerweg ter hoogte van de kruising De Waring. Hier reden in twee uur tijd 1613 bestuurder in beide richtingen de controleplek voorbij. Ook hier hield een fors aantal bestuurders zich niet aan de snelheid. Van de 124 overtreders was de hoogst gemeten snelheid 83 km/uur. De overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.
Provincie:
Tag(s):