donderdag, 18. september 2008 - 22:23

Hoge brandstofprijzen stimuleren LPG-verkoop

Houten

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft becijferd dat de verkoop van LPG in de eerste helft van 2008 voor het eerst sinds jaren is gestegen. Ten opzichte van de periode januari tot en met juni 2007 steeg het aantal verkochte liters met 1,5% tot ongeveer 310 miljoen.

Met de huidige brandstofprijzen is LPG verreweg de voordeligste oplossing voor de automobilist. BOVAG meldde eerder al dat de verkoop van nieuwe auto's met LPG-installatie in de maanden mei en juni met respectievelijk 30% en 47% toe is genomen ten opzichte van dezelfde maanden in 2007. Het prijsverschil met diesel en benzine is de afgelopen tijd fors opgelopen, waardoor de inbouw van een gasinstallatie al eerder financieel interessant wordt.

In de jaren '80 bedroeg het aandeel LPG-auto's overigens 12% van het wagen-park, terwijl dat tegenwoordig nog maar 3% is. Vanwege overheidsmaatregelen kan niet elk tankstation LPG aanbieden, maar het is wel de schoonste brandstof die momenteel op grote schaal verkrijgbaar is. Van ruimtegebrek in de kofferbak is geen sprake meer, omdat een gastank van 40 tot 50 liter tegenwoordig op de plek van reservewiel kan worden ingebouwd.
Categorie:
Tag(s):