maandag, 8. december 2008 - 10:11

Hoge Brug Stompwijk gesloten voor zwaar verkeer

Stompwijk

De Hoge Brug over de Nieuwe Vaart in de Dr. Van Noortstraat in Stompwijk wordt met onmiddellijke ingang afgesloten voor zwaar verkeer. De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft hiertoe besloten, omdat zij anders de veiligheid van de brug niet langer kan garanderen.

Bij een periodieke inspectie door een gespecialiseerd ingenieursbureau bleek de technische staat van de Hoge Brug in enkele jaren sterk te zijn teruggelopen. Noodreparaties die het verder verschuiven van de keerwanden van de brug moesten tegengaan, blijken te weinig soelaas te bieden. Om een veilig gebruik te kunnen garanderen moet de Hoge Brug gevrijwaard blijven van zwaar verkeer.

De gemeente blijft de situatie van de brug voortdurend in de gaten houden om bij eventuele verslechtering tijdig te kunnen ingrijpen.
Het zware verkeer wordt omgeleid via de Meerlaan en de Jan Koenenweg. De haltes voor de streekbus op de Meerlaan worden in overleg met Connexxion verplaatst.

De gemeente Leidschendam-Voorburg maakt een plan voor een nieuwe brug, die geschikt is voor alle verkeer. Naar verwachting duurt het ruim een jaar voordat de nieuwe brug er ligt.
Provincie:
Tag(s):