donderdag, 30. oktober 2008 - 17:30

Hoge snelheid leidt tot drugsvangst op meerdere locaties

Maastricht

Een 37-jarige automobilist uit Maastricht vestigde woensdagavond de aandacht van de politie op zich door zijn afwijkend rijgedrag. De man reed met veel te hoge snelheid over de Ruttensingel in zijn woonplaats hetgeen leidde tot het instellen van een nader onderzoek.

Daarbij werd in de kofferbak van de auto een grote draagtas gevuld met 3,5 kilo hennep aangetroffen. Ook had de man ruim 6500 euro op zak. Geld en drugs werden in beslag genomen en de man werd aangehouden. Hij bleek deze hennep kort tevoren te hebben gekocht in een woning aan de Gildenweg.

Naar aanleiding hiervan begaf de politie zich naar de Gildenweg waar op dat moment een 31-jarige inwoner van Maastricht met een gevulde draagtas uit de betreffende woning kwam en hiermee wegreed in eenpersonenauto. Het voertuig kon op de Ruttensingel worden gecontroleerd. In de draagtas zat 1,5 kilo hennep. Ook deze man was in het bezit van een groot geldbedrag, ruim 13.500 euro. Kort hioerna werd een onderzoek ingesteld in de betreffende woning aan de Gildenweg. Daarbij werd de 46-jarige bewoner aangehouden. In de woning trof de politie 6,5 kilo hennep aan.

De drie verdachten werden ingesloten voor nader onderzoek. Ze zijn inmiddels inverzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):