vrijdag, 10. oktober 2008 - 10:51

Hoger beroep in zaak brand scheepswerf De Punt

Assen

Het Openbaar Ministerie (OM) Assen stelt hoger beroep in tegen het vonnis dat de rechtbank Assen op dinsdag 30 september 2008 heeft gewezen in de zaak brand scheepswerf De Punt.

De rechtbank Assen heeft de scheepswerfeigenaar vrijgesproken van brandstichting. Daarnaast heeft de rechtbank niet bewezen geacht dat de dood van de brandweermannen het gevolg was van het strafbaar handelen van verdachte. De verdachte is wel veroordeeld voor het opzettelijk beschadigen van het elektriciteitswerk. Hij kreeg daarvoor drie maanden gevangenisstraf.

Het OM wil het oordeel van de rechtbank over de relatie tussen het strafbare handelen van verdachte en de dood van de brandweermannen voorleggen aan het Gerechtshof in Leeuwarden.

Daarnaast vindt het OM dat de uiteindelijk opgelegde gevangenisstraf van drie maanden voor het opzettelijk verijdelen van een veiligheidsmaatregel van een elektriciteitswerk met gevaar voor goederen of personen, te laag is. De maximum straf op dit strafbare feit is 9 jaar. Met name het feit dat de verdachte doelbewust opnieuw gemanipuleerde stoppen heeft gebruikt - terwijl hij de mogelijke gevolgen daarvan kende - rekent het OM de verdachte zwaar aan.
Provincie:
Tag(s):