dinsdag, 22. april 2008 - 19:17

Hoger opgeleide single kijkt niet naar uiterlijk

Amsterdam

Singles die het niet van hun uiterlijk moeten hebben kunnen gerust zijn: Hoger opgeleide singles kijken bij een partnerkeuze verder dan hun neus lang is. Seks en uiterlijk spelen een ondergeschikte rol, het gaat om sociale vaardigheden, karakter en inhoud. Dat blijkt uit onderzoek van match4me.nl, de serieuze datingsite voor hogeropgeleide singles in Nederland.

84% Van de singles vindt het belangrijker dat je in een relatie goed met elkaar kunt praten dan dat je goede seks hebt. Opvallend is dat singles zelf aangeven dat ze een partner zoeken die hen aanvult. Maar bij doorvragen blijkt dat ze juist een partner willen die qua karakter sterk op hen lijkt.

83% van de singles vindt het belangrijker dat een aanstaande partner goede sociale vaardigheden heeft dan dat deze aantrekkelijk is. Vooral vrouwen vinden sociale vaardigheden belangrijker dan aantrekkelijkheid (83% van de vrouwen vs 73% van de mannen). 73% van de singles vindt het belangrijker dat een aanstaande partner lief is dan dat deze aantrekkelijk is.

Van jaloezie moeten ze niks hebben. 66% van de singles beziet jaloezie als een negatief verschijnsel binnen een relatie; slechts 1/3 van de singles beschouwt het als een teken van liefde.
Categorie:
Tag(s):