maandag, 14. juli 2008 - 21:14

Homohuwelijk op Roze Maandag op de kermis

Tilburg

De Tilburgse kermis kleurt maandag 21 juli weer roze. Roze Maandag Tilburg is het drukst bezochte gay-evenement van het land met meer dan 300.000 bezoekers. Deze speciale dag wordt dit jaar zelfs nog iets unieker. Op de Tilburgse kermis vindt namelijk het allereerste homohuwelijk tijdens Roze Maandag plaats. Karin en Bregje stappen die dag in het huwelijksbootje. Om 14.15 wordt bij het Europarad op de Heuvel deze speciale gebeurtenis nog eens dunnetjes overgedaan met de informele huwelijksvoltrekking door wethouder Joost Möller.

Karin en Bregje zijn allebei leerkracht van een basisschool in Tilburg. Trouwen op de kermis begon als een grap, maar werd mede door het enthousiaste onthaal van vrienden en kennissen al snel erg serieus. En op 21 juli is het dan zover.

Roze Maandag is hét gay-evenement van Nederland. De gehele Tilburgse binnenstad wordt voor de 18e keer ondergedompeld in een geweldig feest voor homo's, lesbo's, bi's en hetero's. Vorig jaar waren er meer dan 300.000 bezoekers. Dit jaar heeft Roze Maandag als thema ‘Alles uit de kast, want wat roze is mag roze zijn’.
Provincie:
Tag(s):