donderdag, 28. februari 2008 - 10:10

Homonetwerk politie leidt tot aanhouding bedrieger homochatboxen

Amsterdam

Dankzij de inzet van het Homonetwerk 'Roze in Blauw' van de Regiopolitie Amsterdam-Amstelland hebben agenten in de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 februari rond 04.00 uur een 25-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het bestelen van homoseksuele mannen. Dit heeft de politie donderdag 28 februari bekendgemaakt.

De Amsterdammer maakte via verschillende gay-chatboxen afspraken met veelal oudere homoseksuele mannen onder de nickname 'Faisel25'. Vervolgens werden de mannen onder andere in hun eigen woningen bestolen door de fysiek sterkere 'Faisel25'.


Het ging vaak om telefoons, portemonnees, fotocamera's en laptops. De man bood de slachtoffers later via internet hun eigen spullen te koop aan voor een paar honderd euro. Eén van zijn slachtoffers schakelde het Homonetwerk van de Amsterdamse politie in.

In overleg met het Openbaar Ministerie kreeg het netwerk toestemming de man te benaderen via internet. Wel werden er strakke eisen gesteld aan het leggen van contact via de chatboxen. Zij kregen al snel een beeld van de dader.

Zaterdagochtend 23 februari kon hij voor een pand in Amsterdam Oost worden aangehouden, vlak voordat hij weer zou toeslaan. 'Faisel25' kreeg van de officier van justitie een dagvaarding en moet op korte termijn voor de rechter verschijnen.

Mogelijk meer slachtoffers
Het is niet onwaarschijnlijk dat 'Faisel25' meer slachtoffers heeft gemaakt. De politie roept mensen die nog geen aangifte hebben gedaan of informatie hebben over deze man contact op te nemen via het telefoonnummer van het Homonetwerk: 020 559 53 85.

Homonetwerk Amsterdamse politie
Binnen de politie Amsterdam-Amstelland bestaan verscheidene netwerken die zich richten op specifieke groepen. Eén van die netwerken is het homonetwerk "Roze in het Blauw". Dit netwerk behartigt de belangen van homo's, lesbiennes en biseksuelen binnen en buiten de politie.

Zo zijn de medewerkers van het netwerk onder andere aanwezig bij evenementen als Koninginnedag, 4 mei (kranslegging), 5 mei, Roze Zaterdag en de Gay Pride. Ook staan ze klaar voor mensen die aangifte willen doen van discriminatie e.d. wegens hun geaardheid.
Provincie:
Tag(s):