vrijdag, 11. juli 2008 - 22:43

"Hompen" tijdens C’est la Vie

Emmen

Paper Plane sluit zondag 27 juli het C’est la Vie Festival in Emmen af. Het festival wordt gehouden op het buitenpodium van Café de Fransche Kroon, de aanvang is om 20.00 uur en de toegang is gratis, Café de Fransche Kroon is te vinden aan de Matissepassage in Emmen.

De Noord-Hollandse band Paper Plane is onlosmakelijk verweven met kermissen en feesten. Toch houdt buiten deze provincie het bestaanrecht van deze bekende band niet op, integendeel Paper Plane toert door heel Nederland en speelt hierbij vele zalen,café’s,kermissen en festivals plat.

Het repertoire laat zich enigszins raden door de bandnaam maar telkens weer weet de band de voorspelbaarheid te tarten door hits te coveren die je totaal niet verwacht bij een stamprockband als Paper Plane.

Het mag duidelijk zijn, een optreden van Paper Plane is een belevenis, een toertocht door de hits van de afgelopen 40 jaar. Ieder optreden van deze band loopt uit op een rockfeest waarbij het publiek luidkeels de hits meebrult. Al hossend en met een biertje in de hand wordt de band vervolgens van hit naar hit begeleid, het zogenaamde “hompen�

Oerhompers hebben elkaar in het HHT-gilde (Heemskerks Homp Team) gevonden, een club fanatieke fans die het zelfs niet kunnen laten om de band tot in de uithoeken van het land te volgen. De band scoort met clips op youtube hoge kijkcijfers en wist in korte tijd buiten Nederland en vele Europese landen tot in Australië en America cd’s te verkopen.

Van de cd ‘go for it’ zijn inmiddels de laatste exemplaren in omloop. Dat dit niet onopgemerkt gebleven is bij producers mag een logisch gevolg genoemd worden.De band duikt dit najaar een bekende Amsterdamse studio in om te werken aan een nieuwe cd.
Provincie:
Tag(s):