dinsdag, 15. januari 2008 - 11:46

Hond jaagt aanrander weg

Lemmer

Een 24-jarige vrouw uit het Duitse Geldern is afgelopen zaterdagavond ontsnapt aan een verkrachter. De vrouw liep met haar hond die avond de dijk bij het strand op via de toegang aan de Industrieweg in Lemmer. Nadat ze haar hond op het strand had losgelaten ging ze op een bankje zitten om een sigaret te roken. Na enige tijd kwam er vanaf de Industrieweg en via de dijk een man aangelopen. Die ging voor de vrouw staan en sprak haar aan.

Hij greep haar vervolgens bij de schouders en sloeg haar in het gezicht. De vrouw viel naar achter, stond weer op en vluchtte weg. Op de dijk kwam ze echter weer ten val, waarna de man boven op haar ging zitten. Dat liep uit op een worsteling, waarbij de man de broek van de vrouw kapot trok. Op dat moment kwam de hond van het slachtoffer hard blaffend aanlopen en ging de man er vandoor.

Doordat het donker was kon het slachtoffer maar een beperkt signalement van haar aanvaller geven. De politie is op zoek naar een lange man van tussen de 1,90 en 2,00 meter, slank, smal postuur en hij droeg een lichtblauwe spijkerbroek, een donkere korte leren jas, donkere baseballpet met een afbeelding in een andere kleur. De politie is op zoek naar mensen die menen de man te herkennen via het signalement van het slachtoffer. Getuigen kunnen via 0900-8844 contact opnemen.
Provincie:
Tag(s):