woensdag, 22. oktober 2008 - 21:37

Hond mogelijk vergiftigd voor 'waaksheid'

Raamsdonksveer

Een 48-jarige inwoner van Raamsdonksveer meldde dat zijn hond Max door vergiftiging was overleden. Het dier overleed dinsdag 21 oktober, maar vertoonde al sinds enkele dagen ziekteverschijnselen. Max was een Doberman Pincher van 6 jaar oud. Een dierenarts deed onderzoek naar de oorzaak van overlijden en stelde vast dat Max was vermoedelijk met Strychnine vergiftigd.

Opmerkelijk daarbij is dat in de nacht van dinsdag 14 oktober op woensdag 15 oktober er is geprobeerd om in te breken twee huizen verderop in de P. Ketelaarstraat. In diezelfde nacht begon Max rond 04.00 uur te blaffen. Zijn baasje liet hem toen de tuin in, in de veronderstelling zijnde dat de hond moest plassen. De aangever sluit niet uit dat zijn hond door de inbreker opzettelijk vergiftigd is.

Diezelfde nacht vonden overigens nog twee inbraakpogingen plaats aan de Academielaan in Raamsdonksveer. Goed hang- en sluitwerk leidde ertoe dat in geen van de gevallen de dader de woningen binnen kon komen en iets buit te maken. De politie onderzoekt of er wellicht een verband bestaat tussen de zaken.
Provincie:
Tag(s):