dinsdag, 19. februari 2008 - 18:04

Hond overleden na vergiftiging

Venray

Maandag zijn twee honden na een wandeling over het Noordsingelterrein in Venray met ernstige vergiftigingsverschijnselen opgenomen in een dierenkliniek. Een van de honden is daarbij overleden, de andere hond wordt nog behandeld. Na onderzoek zijn in de bospercelen op het terrein van de GGZ Noord- en Midden-Limburg een dode vos en enkele dode vogels aangetroffen.

Bij dit onderzoek zijn echter geen sporen aangetroffen van vergiftigd aas. Het terrein aan de Noordsingel is een zeer publieksvriendelijk park waar cliënten, medewerkers en bezoekers met plezier vertoeven. Vanwege deze incidenten vraagt de Raad van Bestuur extra aandacht van mensen met dieren die gebruik maken van het terrein. De GGZ Noord- en Midden- Limburg heeft in overleg met de politie enkele maatregelen getroffen.

Zo is dinsdag het hele terrein nader onderzocht op de aanwezigheid van eventuele dode dieren danwel resten. Daarbij zijn geen bijzonderheden aangetroffen. Bezoekers worden er via pamfletten (aan de toegangswegen) en door de medewerkers van de beveiliging op gewezen hun hond altijd aangelijnd te houden. Uiteraard roepen Raad van Bestuur GGZ NML en de politie alle bezoekers van het terrein op om voorzichtig te zijn en eventuele bijzonderheden door te geven aan de beveiligingsdienst van GGZ NML of aan de politie.
Provincie:
Tag(s):