maandag, 28. april 2008 - 21:01

Hond waarschuwt familie, bij baasje te water

Maandagmiddag heeft een hond zijn baasje gered. Omstreeks 13.00 uur kwam bij de Zeeuwse politie een melding binnen dat er een man in de sloot zou liggen aan de Dorpsstraat in Kleverskerke.

In zeer korte tijd waren agenten van de Zeeuwse politie ter plaatse op de opgegeven locatie. Daar troffen zij inderdaad het slachtoffer aan, een 53-jarige Arnemuidenaar, vergezeld van zijn echtgenote, dochter en een buurjongen.

Het verhaal begon toen de hond alleen thuis kwam aangelopen. De vrouw van de man vertrouwde het niet en ging op onderzoek uit samen met haar dochter en buurjongen. Even later troffen zij de man aan in een sloot in de buurt. De man was inmiddels met zijn hoofd onder water geraakt.

Het vermoeden bestaat dat de Arnemuidenaar zijn hond is gaan uitlaten en mogelijk onwel is geworden en daarbij in de sloot is gevallen.

Gedrieën hebben het slachtoffer uit het water getrokken en de hulpdiensten gebeld. De man was weer op eigen kracht gaan ademen, nadat reanimatie gestart was door de vinders. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht door een ambulance.

Over zijn huidige toestand is nog niets bekend.
Provincie:
Tag(s):