woensdag, 19. november 2008 - 15:18

Honda Legend verder geperfectioneerd

Schiphol-Rijk

De Legend voor modeljaar 2009 is direct te herkennen aan de grondig gewijzigde voorzijde. De motorkap, grille, voorbumper en koplampen hebben een nieuw design waardoor de Legend nog meer kracht uitstraalt.

Aan de achterzijde versterken de nieuw vormgegeven bumper en achterlichten de krachtige uitstraling. De hoekige uitlaateindstukken geven de Honda een stoer accent. De wielkasten worden volledig gevuld door de eveneens nieuw vormgegeven 18-inchvelgen.

De geperfectioneerde Honda Legend wordt slechts fractioneel duurder. Het vlaggenschip heeft een zeer krachtige V6-motor die topprestaties verenigt met een lage CO2-uitstoot. Dankzij deze lagere uitstoot wordt de Legend een gunstiger brandstoflabel toegekend. De prijs van de vernieuwde Legend is vastgesteld op 81.300 euro

Vanaf de eerste generatie is de Legend het visitekaartje van de technische voorsprong die Honda op de concurrentie heeft. In de vernieuwde Legend zijn de souplesse en de trekkracht van de V6-motor verder verbeterd. Om dit te bereiken heeft Honda de cilinderinhoud met 200 cc vergroot naar 3,7 liter. Bovendien is Honda’s beroemde VTEC-systeem nu niet alleen op de inlaatkleppen maar ook op de uitlaatkleppen toegepast. Het resultaat is een stijging van het maximumkoppel naar 371 Nm bij 5.000 toeren per minuut en een snellere acceleratie van 0 naar 100 km/uur: 7,1 seconden.

De uitstoot van CO2 is door de aanpassingen gedaald van 282 g/km naar 269 g/km. Hierdoor wordt de nieuwe Legend een F-label in plaats van een G-label toegekend en voldoet de auto aan de Euro 5-norm.

Door geavanceerde technieken biedt de Legend een zeer hoog comfortniveau voor alle inzittenden. Super Handling All Wheel Drive (SH-AWD), Adaptive Cruise Control (ACC) en de verbeterde automatische transmissie zorgen ervoor dat de bestuurder optimale controle houdt over de Legend. Het geluidsniveau in de auto wordt geminimaliseerd door een akoestische voorruit en Honda’s spectaculaire Active Noise Cancellation-systeem (ANC) dat geluiden met een lage frequentie uitschakelt door een tegengeluid te produceren.

Dankzij de lagere CO2-uitstoot en de bijbehorende lagere slurptaks is de consumentenprijs van de geperfectioneerde Honda Legend slechts fractioneel gestegen, van 81.000 naar 81.300 euro. Deze prijs is inclusief metallic-pearl lak.
Categorie:
Tag(s):