donderdag, 8. mei 2008 - 21:36

Honden krijgen in zomermaanden meer ruimte op strand

Den Haag

Van 15 mei tot 1 oktober zijn honden op het Haagse strand beperkt toegestaan. In vergelijking met voorgaande jaren, is er vanaf deze zomer meer ruimte voor honden op het strand.

Om hondenbezitters de gelegenheid te geven om in de zomermaanden samen met hun hond naar het strand te gaan, zijn de volgende delen van het strand aangewezen als uitrengebied:

Zuiderstrand
· Alle dagen van 00.00 tot 24.00 uur:

- Strandopgang 2 (ter hoogte van ingang Kijkduinpark/einde parkeerterrein Machiel Vrijenhoeklaan) tot aan de grens met de gemeente Westland (nieuw erbij gekomen),

- Strandopgang 9 (bij de Kwartellaan) tot aan strandopgang 10 (bij de Duivelandsestraat),

· In de avonduren tussen 21.00 en 07.00 uur op het hele Zuiderstrand (nieuw erbij gekomen).

Noorderstrand
· Alle dagen van 00.00 tot 24.00 uur:

- Strandopgang aan het einde van de parkeerplaats van het Zwarte Pad tot aan de grens met de gemeente Wassenaar.

De delen van het strand waar honden welkom zijn, staan met borden aangegeven. Op deze stukken strand mogen de honden los lopen. De hondenpoep moet wél, net als in de rest van Den Haag, worden opgeruimd. Op de overige delen van het Haagse strand zijn honden in de zomermaanden verboden op het strand. Het verbod voorkomt in de drukke zomermaanden overlast door honden op het strand. Het verbod geldt 24 uur per dag, dus ook ’s ochtends vroeg en ’s avonds.

In de periode van 1 oktober tot 15 mei blijft gelden dat honden overal op het strand mogen. Ook dan moet de hondenpoep, net als in de rest van Den Haag, worden opgeruimd. Een opruimmiddel mag daarom ook op het strand niet ontbreken bij mensen die hun hond uitlaten. De hondenpoep kan in een gewone afvalbak worden weggegooid. Handhavingteams van de gemeente controleren of strandbezoekers zich aan de regels houden.

Naast het strand zijn in Den Haag nog andere gebieden waar honden los mogen lopen. Alle uitrengebieden en andere informatie over honden in Den Haag is te vinden op de website www.denhaag.nl/honden
Provincie:
Tag(s):