woensdag, 13. augustus 2008 - 14:43

Hondenbezitters in het Drentse Borger opgepast

Borger

De politie waarschuwt vandaag hondenbezitters uit Borger, die hun dier uitlaten in- en rond het zogenaamde Padenbosje, moeten oppassen. Enkele honden die daar de afgelopen week zijn uitgelaten werden ernstig ziek. Eentje is inmiddels dood. Gedacht wordt aan vergiftiging.

Vorige week vrijdag werd een hond, kort nadat deze was uitgelaten in het Padenbosje, ernstig ziek. Korte tijd later overleed deze. Gisteren, dinsdag, werden opnieuw twee honden ernstig ziek nadat ze waren uitgelaten in het bosje. Alle honden vertoonden dezelfde ziekteverschijnselen.

Alles duidt op gif

De dieren zijn behandeld in een dierenkliniek. En hoewel vergiftiging pas definitief kan worden vastgesteld na onderzoek in een laboratorium, wijzen de verschijnselen allemaal heel sterk in de richting van vergiftiging. De politie gaat daar dan ook van uit, vooral omdat de honden eerst kerngezond waren en allemaal dezelfde verschijnselen vertoonden.

Voorzichtigheid geboden

Een onderzoek in het bosje heeft nog niets verdachts opgeleverd. Uit voorzorg heeft de gemeente waarschuwingsborden geplaatst. Alle bezitters van honden worden gewaarschuwd erg goed op te letten dat hun hond niets eet wat daar ligt. Omdat niet bekend is wat de honden hebben gegeten is het ook verstandig (kleine) kinderen te waarschuwen geen dode dieren of iets wat eetbaars lijkt op te pakken.
Provincie:
Tag(s):