maandag, 2. juni 2008 - 20:16

Hondenpoepzakjes, een bron van ergernis ?

Kapelle

In augustus 2006 zijn op proef zes hondenhaltes geplaatst in de verschillende kernen van de gemeente Kapelle.Een hondenhalte is een afvalbak met een klep, waarboven een kastje zit met ‘poepzakjes’. Het is de bedoeling dat het baasje bij het uitlaten van de hond een zakje uit het kastje haalt, meeneemt en na gebruik in de afvalbak deponeert.

Tijdens de proef is bijgehouden hoeveel er gebruik gemaakt wordt van de hondenhaltes en wat het effect is op de omgeving. Vervolgens is het aantal hondenhaltes uitgebreid van 5 naar 11, met een totale verspreiding tot nu toe van 40.000 hondenpoepzakjes in de gehele gemeente. Maar na telling is gebleken dat er máár 4000 zakjes zijn ingeleverd.

In Wemeldinge aan de Spoorlaan, één van de locaties waar een hondenhalte staat, lag afgelopen vrijdag de straat bezaaid met lege hondenpoepzakjes.

“Het is spijtig! Je probeert burgers tegemoet te komen om het hondenpoepprobleem op te lossen, alleen worden de zakjes niet altijd voor dat doel gebruikt.� Aldus een verontwaardigde wethouder Burger. “De hondenpoepzakjes moeten het probleem oplossen en niet het probleem worden.’
Provincie:
Tag(s):