zaterdag, 29. november 2008 - 13:13

Honderden bezoekers informatie-inloop Evenaar

Almere

Rond de vijfhonderd belangstellenden kwamen donderdag 27 november naar de informatie-inloop over de stand van zaken rondom de Evenaar in Almere Buiten.

De gemeente Almere organiseerde dit evenement voor omwonenden, zodat die zich een beeld kunnen vormen bij het toekomstige bruisende hart van Almere Buiten.

Tijdens de informatie-inloop presenteerden alle bedrijven en instellingen die langs de Evenaar komen zichzelf ieder op zijn eigen wijze. Daarbij was de volgorde van de kavels aangehouden zodat bezoekers als het ware langs de Evenaar liepen. Met ballonnen waren de verschillende kavels genummerd voor een extra vrolijk noot.

Naast bedrijven en instellingen variërend van woningen, religieuze instellingen tot en met kinderdagverblijven, was de politie er eveneens bij met een impressie van hun toekomstige definitieve pand. De organisatie die het jaarlijkse Evenaar Festival organiseert was aanwezig.
Verder konden de bezoekers informatie krijgen over de aanleg van voorzieningen op de Evenaar, zoals fietspaden, sportvelden en de verdere aanleg van de parkstrook op de Evenaar. Daarnaast was er aandacht voor het ontwerp van de Groene Loper; de route vanaf station Oostvaarders naar het natuurbelevingcentrum De Oostvaarders aan de Oostvaardersplassen.
Provincie:
Tag(s):