maandag, 22. december 2008 - 23:41

Hoofdagent Jan Willem van Doorn uit Zierikzee is CNVKerstster 2008

Zierikzee

Jan Willem van Doorn (24) uit Zierikzee is één van de vijf Kerststerren die een hoofdprijs wint in de actie van vakbond CNV om Kerstwerkers in het zonnetje te zetten. Dinsdag 23 december om 15.30 uur krijgt Jan Willem de prijs overhandigd uit handen van CNV-bestuurder R. Musert op zijn werk, het politiebureau in Rozenburg.

De Kerststerrenactie van CNV is bedoeld om mensen die met Kerst werken in het zonnetje te zetten en daarmee mensen op te roepen om oog te hebben voor de mensen die werken in de feestperiode. Vaak vinden werknemers in deze sectoren het zelf vanzelfsprekend dat zij werken tijdens de feestdagen. Het hoort bij hun werk. Werk waar ze voor gekozen hebben. Maar een waardering voor hun inzet in de feestperiode blijft natuurlijk meer dan welkom.

Jan Willem van Doorn is opgegeven door zijn moeder. Zij vindt Jan Willem een echte Kerstster. "Jan Willem is hoofdagent in Rotterdam Rijnmond en werkt zowel met Kerst als Oud en Nieuw. Ik, zijn moeder, heb ook altijd met feestdagen gewerkt in de zorg, maar dat vind ik toch wat anders. Het is feestelijk versierd, iedereen is goed gestemd en er is vaak een lekkere maaltijd. De politie moet er toch in weer en wind op uit voor allerlei problemen, waarbij het de vraag is of er tijd is voor een hapje eten.

Voor jonge mensen als Jan Willem betekent het ook dat ze vele leuke kerstevenementen en oud jaar vieringen moeten afslaan. Om met inzet en plezier voor onze veiligheid te werken. Omdat hij in zijn werk regelmatig eenzame ouderen tegenkwam is hij ook vrijwilliger bij de Zonnebloem geworden. Bijzonder! Daarom nomineer ik hem als onze Kerstster!"De hoofdprijs, een dinercheque ter waarde van vijfhonderd euro om het kerstdiner met collega's in te halen, zal ook door zijn collega's enthousiast ontvangen worden.
Provincie:
Tag(s):