maandag, 3. november 2008 - 14:24

Hoofdverdachte Zaamslag voor de rechter

Middelburg

Voor de rechtbank Middelburg start op 6 november de inhoudelijke behandeling van de zaak Zaamslag. De 16-jarige verdachte uit Terneuzen die sinds zijn aanhouding vast zit, is volgens het OM verantwoordelijk voor de dood van het slachtoffer. Hem wordt moord en/of doodslag ten laste gelegd.

Bij iemand jonger dan 18 jaar is het gebruikelijk dat de behandeling achter gesloten deuren plaatsvindt. Het OM is echter van mening dat vanwege de geschokte rechtsorde en de onrust in de samenleving de feiten in deze zaak niet achter gesloten moeten worden behandeld. Het is echter aan de rechtbank hier een besluit over te nemen.

In de koninginnenacht van 2008 kreeg de politie om 03.30 uur een melding binnen dat er een man hevig bloedend op het plein in Zaamslag lag. Het betrof een 56-jarige man uit de gemeente Terneuzen. Hij had een open hoofdwond en werd in zeer kritieke toestand naar een ziekenhuis in Gent vervoerd. De man overleed op 2 mei aan de gevolgen van zijn verwondingen.

Op 30 april werd nav de mishandeling een 16-jarige jongen uit Terneuzen aangehouden. De volgende dag, 1 mei, werd een tweede verdachte aangehouden, een 17-jarige jongen uit Terneuzen.

De 17-jarige verdachte zou het slachtoffer een klap hebben gegeven. Hij wordt niet verantwoordelijk gehouden voor de dood van het slachtoffer. Op 1 oktober werd hij voor mishandeling veroordeeld door de kinderrechter te Middelburg. Het vonnis luidde 60 uur werkstraf waarvan 24 uur voorwaardelijk. Gedurende de proeftijd van een jaar dient hij zich aan de aanwijzingen te houden van Bureau Jeugdzorg.

De 16-jarige jongen wordt als hoofdverdachte gezien door het OM
Hij staat aanstaande donderdag terecht.
Provincie:
Tag(s):