dinsdag, 30. september 2008 - 20:57

Hoog bezoek voor provinciale aanvalsplan laaggeletterdheid

Prinses Laurentien brengt, samen met minister Plasterk (OCW) en mevrouw J.M. van Bijsterveldt, staatssecretaris van OCW, op maandag 6 oktober een werkbezoek aan Middelburg en Vlissingen. Het werkbezoek staat in het teken van het provinciale aanvalsplan laaggeletterdheid.

Met een aanvalsplan laaggeletterdheid wil de provincie Zeeland het aantal volwassen laaggeletterden terugdringen. Verschillende partijen, waaronder consultatiebureau`s, ROC`s en werkgevers, werken hierbij samen. Het werkbezoek is het officiële startsein van het aanvalsplan.

In de Zeeuwse bibliotheek in Middelburg worden de Prinses, de minister en de staatssecretaris geïnterviewd over de noodzaak van het aanvalsplan laaggeletterdheid en het belang om de lokale gemeenschap daar bij te betrekken. In de bibliotheek vindt tevens een informatiemarkt en een rapdemonstratie plaats en verzorgt de Stichting Lezen & Schrijven een workshop. De Prinses en bewindspersonen gaan vervolgens langs twee partners van de provincie die een bijdrage leveren aan het aanvalsplan laaggeletterdheid; het ROC Zeeland en de Rabobank in Vlissingen.

De provincie Zeeland telt op dit moment circa 36.000 laaggeletterden, met name ouderen en niet-werkenden. Slechts 150 Zeeuwen volgen een cursus of training. Het doel van het Zeeuwse aanvalsplan laaggeletterdheid is meer mensen op cursus of training te krijgen, om zo het aantal laaggeletterden te verlagen.
Provincie:
Tag(s):