dinsdag, 30. september 2008 - 19:35

Hoogeveen opent kanaal op YouTube

Hoogeveen

Hoogeveen heeft een eigen YouTube-kanaal. Het eerste filmpje gaat over een feestelijke opening door staatssecretaris Tineke Huizinga.
Zij opende vorige week woensdag de nieuwe natuur aan de zuidkant van het station, waar het Oude Diep in oude glorie is hersteld.

“YouTube is een moderne manier om mensen te wijzen op de voordelen van Hoogeveen,� zegt burgemeester Willem Urlings. “We komen als college van B&W vaak bij bijzondere initiatieven in Hoogeveen. Zo af en toe gaat de camera dan mee. Via YouTube kan iedereen over onze schouder meekijken.�

Inmiddels staan al twee andere filmpjes op het kanaal: een YouTube-welkom door Urlings zelf en een impressie van de opening van de kunstgrasvelden op het Bentinckspark.

De gemeente gaat het YouTube-kanaal misschien ook voor andere doelen dan promotie Hoogeveen inzetten. Het kanaal is een experiment. De gemeente rekent op 100 tot 200 kijkers per filmpje. Het adres is http://nl.youtube.com/gemeentehoogeveen. De gemeente schakelt Frans Post van FP Creation in om de films te maken.
Provincie:
Tag(s):