zondag, 11. mei 2008 - 20:56

Hoogeveeners slaan in Assen op de vlucht voor de politie

Assen

De politie heeft zaterdagmiddag na een wilde achtervolging door Assen twee mannen van 36 en 42 jaar en een 27 jarige vrouw uit Hoogeveen aangehouden in de Plesmanstraat. Agenten reden op het Stationsplein en zagen het drietal in een personenauto voorbij rijden.

De agenten wilden de auto voor een controle aan de kant zetten op de Groningerstraat en gaven hiervoor een stopteken. De bestuurder gaf hier en aan de overige signalen geen gehoor aan en ging er vandoor. De snelheid liep op tot 140 kilometer per uur daarwaar 50 kilometer per uur is toegestaan. In samenwerking met andere eenheden kon de auto tot stilstand worden gebracht op de Plesmanstraat.

Daar vluchtte het drietal de bosjes in, maar de politie kon alle drie aanhouden en zij werden overgebracht naar het politiebureau. De 42 jarige bestuurder van de auto bleek teveel te hebben gedronken, hij scoorde 0.56 promille. De man verklaarde dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Bij de twee mannen werden diverse soorten hard- en softdrugs aangetroffen. De twee mannen werden ingesloten, de 27-jarige vrouw is na verhoor heengezonden.
Provincie:
Tag(s):