woensdag, 19. november 2008 - 21:21

Hoogste punt brede school in centrumgebied

Hoogeveen

De bouw van de brede school in Hoogeveen en het multifunctionele centrum in Krakeel verloopt voorspoedig. Na de haperende start rond het heiwerk hebben aannemers Bramer uit Vriezenveen en Ten Kate uit Hoogeveen de vaart er goed in.

Op 14 november bereikte de brede school haar hoogste punt. Woonconcept nodigde toekomstige gebruikers van zowel brede school, het multifunctionele centrum als het woonservicegebouw uit om de gebouwen virtueel te bekijken en maakten ze een rondje over de bouwplaats. De mensen op de bouw en de kinderen van de scholen Morgenster, Apollo, peuterspeelzaal ’t Sterretje en stichting Kinderdagopvang kregen een ingegraveerde appel.

Woonconcept en de gemeente Hoogeveen investeren samen in totaal ongeveer € 35 miljoen in het herontwikkelen en renoveren van het centrumgebied van Krakeel. De provincie Drenthe draagt daar € 2 miljoen aan bij.Het casco voor de brede school is in zijn geheel gereed.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het metselwerk van de gevels en wordt het dak gedicht. Voor de zomervakantie van 2009 zal de brede school worden opgeleverd, zodat het nieuwe schooljaar kan starten in een nieuw gebouw. Boven de brede school komen 12 huurappartementen. De datum van de start verhuur is nog niet bekend. Architectenbureau Leijh, Kappelhof, Seckel Van den Dobbelsteen tekende voor het ontwerp
Provincie:
Tag(s):