woensdag, 5. maart 2008 - 13:39

Hoorn neemt deel aan discriminatie project

Hoorn

De gemeente Hoorn is één van de twaalf gemeenten in Nederland die actief deelneemt aan het Ambassadeursnetwerk Aanpak Discriminatie. Hoorn heeft sinds kort een Meldpunt Discriminatie.

Het netwerk is een initiatief van de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) ter voorbereiding op de nieuwe wet ‘Gemeentelijke Antidiscriminatievoorzieningen’. Naar verwachting wordt deze wet in januari 2009 van kracht.

Na invoering van de wet moeten alle gemeenten een antidiscriminatievoorziening (ADV) hebben. Een ADV is een laagdrempelige voorziening waar burgers en organisaties terecht kunnen met klachten en vragen over discriminatie en voor advies en ondersteuning. De tweede taak van een ADV is de registratie van meldingen over discriminatie.

Wethouder Ronald Witteveen is namens de gemeente Hoorn actief in het VNG-Ambassadeursnetwerk Aanpak Discriminatie. De betrokken bestuurders in het netwerk leveren ideeën over een mogelijke opzet voor het landelijke netwerk van ADV’s en over de samenwerking van ADV’s met politie en OM.

Bij de samenstelling van het VNG-Ambassadeursnetwerk Aanpak Discriminatie is gekeken naar gemeenten die al actief zijn met de aanpak van discriminatie. Naast de gemeente Hoorn doen mee: Aalsmeer, Breda, Dordrecht, Eindhoven, Emmen, Haarlem, Leeuwarden, Naarden, Stadskanaal, Venlo, Winschoten en Zoetermeer.

In Hoorn is op 6 februari het Meldpunt Discriminatie in het Wijkcentrum Kersenboogerd geopend. Voor meer informatie: www.art1nhn.nl.
Provincie:
Tag(s):