maandag, 10. maart 2008 - 15:51

Hoorn neemt maatregelen om leefklimaat Julianapark te verbeteren

Hoorn

Burgemeester en wethouders van Hoorn hebben besloten tot een aantal extra maatregelen om overlast in het Julianapark tegen te gaan en het verblijfsklimaat te verbeteren.

Recreatie Noord-Holland NV, deed enkele aanbevelingen. Het bedrijf dat vorig jaar was ingeschakeld voor extra toezicht in het park heeft met het college overleg gehad en deze had eerder al besloten dat ook in 2008 extra toezicht in het Julianapark gaat plaatsvinden.

De nieuwe maatregelen bestaan onder andere uit een groter losloopgebied voor honden ten zuidwesten van de Nieuwe Wal. Voor de rest van het park geldt een aanlijngebod.
De voormalige trailerhelling bij de Nieuwe Wal wordt ontoegankelijk gemaakt voor auto’s en er komen twee plekken om te barbecuen.

De helling heeft zijn oorspronkelijke functie allang verloren en nodigt nu uit tot rondscheuren op brommers, scooters en zelfs met auto’s. Het is niet voor 100% te voorkomen dat brommers via andere paden hier nog kunnen komen, maar door de aanleg van een droge greppel wordt de toegang voor auto’s onmogelijk gemaakt.

In 2007 is al besloten om in het park twee plekken in te richten om te barbecuen. Dat gaat nu ook gebeuren in een uitvoering die eenvoudig en “hufterproof� is. De plekken bestaan uit cirkelvormige betonelementen met een hardstenen uitstraling.
Provincie:
Tag(s):