zondag, 24. augustus 2008 - 9:35

Horecapand centrum Zwolle uitgebrand

Zwolle

Een brand aan de Melkmarkt in Zwolle heeft vannacht een horecapand volledig in de as gelegd. De brand brak uit in een restaurant dat gelegen is op de begane grond met daarboven woningen.

Bij de brand is niemand gewond geraakt. De bewoners van de etages boven het restaurant konden het pand op tijd verlaten.

De brand brak volgens de politie uit rond 01.30 uur en was rond 03.10 uur brandmeester. Naar verwachting zal het nablussen nog tot in de ochtend duren. De oorzaak van de brand is onbekend.

In verband met kans op overslag van de brand naar omliggende panden werden deze panden ontruimd en werd er een afzetting gerealiseerd om het publiek op een veilige afstand te houden. Vijftien omwonenden werden met taxibusjes naar het hoofdbureau van politie gebracht en daar voorlopig opgevangen. Indien nodig werd daar voor hen opvang geregeld.

De brandweer zette vier tankautospuiten en een hoogwerker in. Om 03.10 uur werd het sein brand meester gegeven. Het pand brandde volledig uit. In verband met nabluswerkzaamheden waarbij koolmonoxide vrij kan komen, moesten ook de woningen achter het pand worden ontruimd. De bewoners van deze woningen werden voorlopig opgevangen op het politiebureau en indien nodig werd voor hen opvang geregeld.

Hennepkwekerij
In het pand naast het uitgebrande pand bevond zich een hennepkwekerij verdeeld over twee verdiepingen. Een 25-jarige Zwollenaar die er rennend vandoor ging toen de politie kwam aanrijden na de melding van de brand, werd aangehouden. Het vermoeden bestond namelijk dat de man mogelijk wat met de brand te maken had.

Bij nader onderzoek werd geconstateerd dat in het uitgebrande pand vermoedelijk ook een hennepplantage aanwezig is geweest. Hierop werd de huurder van het uitgebrande pand, een 34-jarige Zwollenaar, aangehouden op verdenking van overtreding van de opiumwet.
Provincie:
Tag(s):