maandag, 27. oktober 2008 - 15:54

Horizon 2020: praat mee over de stad van morgen

Breda

Meedenken en meepraten over de dag van morgen. Wat is het gezicht van de Bredase samenleving in 2020, hoe doen Bredanaars mee? Hoe ziet de openbare ruimte eruit, en hoe gebruiken we die? Alle inwoners van Breda zijn zaterdag 1 november van harte welkom mee te denken over de toekomst van de stad tijdens de manifestatie Horizon 2020. De bijeenkomst vindt plaats op het defensieterrein Kasteel van Breda.

De gemeente wil graag weten wat de dromen en verlangens van haar inwoners zijn. Horizon 2020 wordt vooral een actieve middag, waar zo veel mogelijk Bredanaars, organisaties, raadsleden, wethouders en de burgemeester met elkaar in gesprek gaan. Er zijn Lagerhuisdebatten en workshops, onder andere over meedoen, opgroeien in Breda en het inrichten en gebruik van de openbare ruimte. Iedereen die dat wil, mag de zeepkist op om zijn of haar dromen en verlangens te verkondigen. Er zijn demonstraties Hollywood in de Klas, het filmproject over Breda in 2020 van de Bredase basisscholen. Ook is er een verzamelplek voor alle ideeën over Breda in de toekomst. Kinderen kunnen meedoen aan een workshop in samenwerking met kindermagazine Chatime.

De Bredase vormgevers van laBatave zorgen voor speciale aankleding van het defensieterrein. Centraal daarin staat de kleur blauw, als beste kleurvertaling van dromen.

Iedereen is zaterdag 1 november tussen 12.30 en 15.00 uur welkom op het defensieterrein Kasteel van Breda.
Provincie:
Tag(s):