woensdag, 13. februari 2008 - 14:41

Hotel en appartementen in voormalige 'bolletjesbajes'

Roermond

In het oude gevangeniscomplex aan de Pollaertstraat in Roermond zal onder meer een hotel, appartementen en een parkeergarage verrijzen. Dit werd woensdag bekend gemaakt tijdens een presentatie van het herontwikkelingsplan van de voormalige ‘bolletjesbajes’. Het nieuwe complex zal de naam ‘Quartier Damianus’, zo werd bekend gemaakt.

Het cellenblok met bijbehorende gebouwen zal worden gerestaureerd zodat er een hotel met 54 kamers en een restaurant kan worden gevestigd. De bestaande niet monumentale vleugel van de gevangenis wordt gesloopt om plaats te maken voor een kleinschalig appartementengebouw met 22 appartementen. In het voormalige Bisschoppelijk Paleis worden een kantoor van Proteion en 9 zorgappartementen ondergebracht.

De bestaande noodgebouwen achter het voormalige Bisschoppelijk Paleis worden gesloopt om plaats te maken voor een kleinschalig appartementengebouw met 12 appartementen. Het voormalige koetshuis wordt verbouwd tot twee stadswoningen, die naar alle waarschijnlijkheid worden verkocht. Onder de nieuw in te richten openbare ruimte komt een halfverdiepte parkeergarage met 73 plaatsen. De in- en uitrit van de garage bevindt zich aan de Dionisiusstraat. Ook komt er nog een aantal parkeerplaatsen op maaiveldniveau. Het binnenterrein is vanaf de Pollartstraat, Dionisiusstraat en Heilige Geeststraat toegankelijk. Aan de Heilige Geeststraat komt een brede trappartij met hellingbaan.

De bouw is in handen van Van Pol Beheer en zal rond de jaarwisseling 2008/2009 van start gaan. De oplevering van het complex wordt verwacht in 2010 of 2011.
Provincie:
Tag(s):