vrijdag, 3. oktober 2008 - 18:38

Hotel krijgt dialysecentrum

Valkenburg

Hotel-restaurant Prinses Juliana in Valkenburg gaat samenwerken met het Maastricht Universitair Medisch Centrum+. Het UMC+ zal het Dialysecentrum Valkenburg in het hotel onderbrengen, zo werd vrijdag bekend gemaakt.

De naam hotel-restaurant Prinses Juliana blijft gehandhaafd, maar wordt aangevuld door ‘wellness and care’. In de huidige samenleving staat een hoge kwaliteit van leven centraal. Wellness is daarom een groeiende behoefte. Hotel-restaurant Prinses Juliana speelt hier op in door met de combinatie van kwalitatief hoogwaardige verblijven en state-of-the-art zorgfaciliteiten iedereen in staat te stellen optimaal te genieten. Dit wellness and care-concept is uniek in Nederland. Het is de intentie om deze formule in de komende maanden door allianties met externe partijen in dit segment nog meer te versterken. Op die manier kunnen de gasten van hotel-restaurant Prinses Juliana optimaal profiteren van wellness and care.

De eerste aanzet hiertoe is de alliantie van het hotel met het Maastricht UMC+. Dit initiatief wordt inhoudelijk ondersteund door de provincie Limburg en past binnen de speerpunten van het Health Care-beleid. De samenwerking biedt nierpatiënten uit Zuid-Limburg het voordeel van centraler gelegen dialysecapaciteit en de toegang tot topkennis op het gebied van diagnose en behandelmogelijkheden. Het Dialysecentrum is bedoeld voor mensen uit het Heuvelland die nu nog in Maastricht behandeld worden, maar ook nierpatiënten die in Valkenburg op vakantie zijn, kunnen in hotel-restaurant Prinses Juliana terecht. Op deze manier biedt het Maastricht UMC+ mensen de mogelijkheid om in een luxe, huiselijke en rustige omgeving hun behandeling te ondergaan.

Het Maastricht UMC+ heeft voor het uitbreiden van zijn dialysecapaciteit voor Valkenburg gekozen vanwege de centrale locatie in het Heuvelland en de goede bereikbaarheid. Ook het beleid van de gemeente Valkenburg aan de Geul om meer organisaties te werven op het gebied van gezondheid en wellness speelt bij deze keuze een rol.
Provincie:
Tag(s):