woensdag, 14. mei 2008 - 8:19

HOWA Hondenschow 2008

Vlissingen

Zaterdag 31 mei aanstaande is het weer zover, voor de 7e keer wordt dan de HOWA hondenkeuring georganiseerd op het eigen terrein aan de Pres.Rooseveldtlaan 733a te Vlissingen. In 2001 is dit voor Nederland unieke evenement voor de eerste keer gehouden.

Het unieke van deze hondenkeuring is dat iedere hond, jong of oud, rashond of geen rashond hieraan mee kan doen. Iedere hond vanaf 3 maanden is welkom. Er is zelfs een speciale klas voor gecastreerde reuen.

De honden worden eerst opgedeeld in 3 groepen, te weten rashonden, rashonden zonder stamboom en kruisingen. Daarna worden ze ingedeeld op leeftijd, zoals babyklasse, puppyklasse, jeugdklasse, openklasse of veteraanklasse. Voor honden die al een Nederlands kampioenschap gehaald hebben en gecastreerde reuen zijn er aparte keuringen. De honden worden gekeurd op uiterlijk, de mate van verzorging en het karakter.

Er wordt niet van de hond verwacht dat deze gehoorzaamheids-oefeningen doet of kunstjes vertoont, het is voor de keuring wel plezierig dat de hond stil kan staan, met de begeleider normaal meeloopt, en zijn gebit bekeken kan worden.

Ook dit jaar word er weer aan de kinderen gedacht, we organiseren namelijk weer onze traditionele “kind-hondshow� voor kinderen t/m 12 jaar. De bedoeling is dat het kind (liefst) verkleed, passend bij het soort hond waarmee ze lopen in de ring verschijnt. De leukste combinatie in originaliteit en omgang met de hond is de winnaar, alle andere kinderen verdienen uiteraard ook een prachtige prijs.

Ook dit jaar verwacht de organisatie weer veel inschrijvingen van zowel binnen als buiten Zeeland. Zoals gebruikelijk is er ook dit jaar weer een prachtige prijzentafel. De keuringen worden gedaan door 5 deskundige keurmeesters.
Provincie:
Tag(s):