dinsdag, 26. augustus 2008 - 19:49

Huilende baby waarschuwt voor brand

Etten-Leur

Zondagavond heeft omstreeks 21.15 uur een brandje gewoed met veel rookontwikkeling in de slaapkamer van een woning aan de Banakkerstraat. De brand woedde in een kamer, waar een vier maanden oude baby sliep. De bewoonster (oma) en de moeder werden door het huilen van de baby gealarmeerd. Vermoedelijk heeft kleding die tegen een lamp hing brand gevat. Moeder en kind logeerden bij oma.

Ter plaatse bleek dat op de 1e verdieping van de bedoelde woning een brand was met een hevige rookontwikkeling. De baby lag boven te slapen. Plotseling begon hij te huilen. Toen hij harder ging huilen, liepen moeder en oma naar boven. Zij zagen dat er brand was in de babykamer.

Oma (56 jaar) probeerde het brandje uit te trappen en liep een brandwond aan haar voet op. Het doven lukte echter niet, waarna ze met de baby naar beneden gingen en samen met de zus van de bewoonster naar buiten liepen.

De baby, die geen zichtbaar letsel had, werd voor de zekerheid door de GG & GD ter observatie meegenomen naar het ziekenhuis. Vermoedelijk is de brand ontstaan doordat kleding te dicht bij een lamp hing. De brandweer heeft het brandje geblust. Salvage (namens de verzekeringsmaatschappij) en een medewerker van de woonstichting zijn eveneens ter plaatse gekomen.
Provincie:
Tag(s):