donderdag, 18. september 2008 - 11:25

Huis in de Aakstraat na brand op instorten

Emmeloord

Woensdagmiddag 17 september rond 15.00 uur kreeg de brandweer van Emmeloord een melding van een woningbrand aan de Aakstraat in Emmeloord.

Het bleek om een tussenwoning te gaan. In verband met de vele rookontwikkeling en het uitbreidingsgevaar werd opgeschaald naar GRIP 1, zodat ook de brandweer van Marknesse, Dronten en Lelystad werden gealarmeerd.

Niet alleen op de plaats van de brand werd alles afgezet, ook woningen in de Koggestraat, schuin tegenover de Aakstraat, werden vanwege de rook ontruimd.

Het pand aan de Aakstaat nummer 8 is volledig uitgebrand, zo laat de brandweer weten. Op het moment dat de brand uitbrak waren er twee personen in de woning. Zij konden op tijd het pand verlaten.
Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor. Ondanks de rookontwikkeling waren er zelfs geen mensen met ademhalingsmoeilijkheden.

De naastgelegen panden (nr. 6 en nr. 10) hebben een behoorlijke rook- en waterschade opgelopen. Voor de bewoners van de drie betrokken woningen zal vervangende woonruimte worden gezocht. Zij zijn tijdelijk bij familie ondergebracht.

Woensdagmiddag werd rond 17.00 uur het sein 'brandmeester' gegeven.

Het onderzoek naar de oorzaak van de brand, dat donderdagochtend zou beginnen, gaat niet door.
Omdat het huis op instorten staat, vinden zowel de woningbouwvereniging als de brandweer het te gevaarlijk om het pand binnen te gaan, zo laat een politiewoordvoerster weten. De politie heeft geen aanwijzingen dat het om brandstichting gaat.
Provincie:
Tag(s):