donderdag, 25. september 2008 - 13:39

Hulde voor toezichthouders Maastunnel

Rotterdam

Twee toezichthouders van Stadstoezicht die werkzaam zijn in de Maastunnel werden afgelopen woensdag in het zonnetje gezet. Acht dagen eerder hebben zij aan het Charloisse Hoofd een drenkeling uit het koude Maaswater gered. Ook de wijkagent liet namens de regiopolitie Rotterdam-Rijnmond zijn waardering blijken.

Op dinsdag 16 september is rond zes uur 's avonds door onbekende oorzaak een jongeman in het water gevallen. Gewaarschuwd door passanten twijfelden twee toezichthouders van de Maastunnel geen moment. Samen met de vriendin begonnen zij de reddingsactie. Zij hebben zich van de waterkant laten glijden door elkaars handen vast te houden en op deze manier de jongen uit het water getrokken. De drenkeling is na een eerste onderzoek door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis gebracht. Maar dezelfde avond kwam de jongeman al langs om hen hartelijk te bedanken voor de geboden hulp.

Voor Stadstoezicht was deze succesvolle reddingsactie aan het Charloisse Hoofd in Rotterdam-Zuid aanleiding om de twee toezichthouders als 'Sterren van Stadstoezicht' in de bloemen te zetten. Maar ook de wijkagent bood de toezichthouders namens de regiopolitie Rotterdam-Rijnmond een presentje aan voor hun snelle en effectieve optreden.
Provincie:
Tag(s):