dinsdag, 24. juni 2008 - 15:59

Hulpdiensten oefenen twee dagen op het IJ

Amsterdam

De hulpdiensten van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland houden op woensdag 25 en donderdag 26 juni een aantal oefeningen op het IJ, ter hoogte van de Tasmanstraat in Amsterdam.

Deze keer wordt een aanvaring tussen twee schepen nagebootst. Op één van de schepen breekt brand uit. Op basis van deze informatie moeten de hulpdiensten gezamenlijk het incident bestrijden. De oefeningen hebben een realistisch karakter. Er worden echte schepen gebruikt en met behulp van rookmachines wordt de brand gesimuleerd.

Belangrijkste doel van de oefeningen is het samenwerken tussen de verschillende hulpdiensten. Er wordt vooral gelet op hoe de communicatie tussen de verschillende diensten verloopt. Ook is aandacht voor de bestaande procedures die zijn vastgesteld voor het bestrijden van dergelijke incidenten. Naast deze overkoepelende oefendoelen heeft ook elke dienst eigen oefendoelen.

Aan de oefeningen werken de volgende diensten en organisaties mee: Brandweer Amsterdam-Amstelland, Politie Amsterdam-Amstelland, GHOR Amsterdam-Amstelland, GVB, Haven Amsterdam, KLPD en de Reddingsbrigade.

Tijdens de oefeningen blijft de pont bij de Tasmanstraat bereikbaar.

Kijk voor meer foto's van de oefening op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):